Land Rover Range Rover Sport

Dit is de Range Rover Sport van de tweede generatie en het is een minder lijvig, sportievere variant van de originele legendarische Range Rover.

8/10
mycarena beoordeling

Beoordeling op basis van collectieve beoordelingen van vertrouwde bronnen en interne experts.

Positive

Hoge zitpositie

Comfortabel om te rijden

Offroad capaciteiten

Negative

Niet zo ruim zoals je zou verwachten

Infotainmentsysteem niet intuïtief te gebruiken

Achterruiten gaan niet helemaal naar beneden

De sportiefste SUV van Land Rover

De Range Rover Sport is net zo luxueus en capabel offroad als eender welk Range Rover van het Britse merk. Je gaat voor de sportieve variant als je de extra ruimte en grootte niet nodig hebt. Als gevolg hiervan is de Range Rover Sport een gemakkelijker te manoeuvreren auto, terwijl hij dezelfde offroad-capaciteiten en luxe voorzieningen behoudt als zijn grotere broer. Vergelijkbare wagens zijn de Porsche Cayenne, BMW X5, Audi Q7 en Mercedes-Benz GLE.

Net als de grotere Range Rover kan het Sport-model ook door alle uitdagende terreinen rijden dankzij het Terrain Response-systeem dat ontworpen is om over gras, grind, sneeuw, modder, zand en rotsen te rijden.

De Range Rover Sport wordt standaard geleverd met een leer afgewerkt interieur en hoogwaardige materialen. Het infotainmentsysteem is ook geüpgraded voor het 2019-model met een indeling van drie schermen. Je krijgt een scherm achter het stuur, een scherm in het midden van het dashboard en een ander daaronder waarmee je de instellingen voor klimaatregeling, rijmodus en stoelverwarming kunt wijzigen. Helaas is het infotainmentsysteem niet zo intuïtief en gebruiksvriendelijk als bij Duitse alternatieven. Het komt ook niet met Android Auto of Apple Carplay.

Hoe praktisch is het?

Je voelt je meer knus in de Sport-versie, alles zit veel dichter bij je. De rijpositie is erg comfortabel, je hebt niet het gevoel dat je op de auto zit maar er juist in. Er zijn tal van armsteunen en stoelverstellingen om u een comfortabel gevoel te geven in de auto.

De achterbank zit vrij laag, waardoor je knieën wat hoog zitten en niet comfortabel aanvoelt. Je kunt je benen ook niet ver genoeg strekken. Door de lage zitpositie is de hoofdruimte genoeg voor volwassenen. Je kunt de achterbank achteroverleunen om het uzelf wat comfortabeler te maken.

In tegenstelling tot de reguliere Range Rover die geen 7-zits optie heeft, wordt deze Range Rover Sport geleverd met 7 zitplaatsen, maar je kunt het zien als een 5 + 2 indeling. De stoelen op de derde rij zijn vrij krap voor volwassenen, maar perfect voor kinderen.

De kofferbak is zeer bruikbaar, hij heeft geen laadlip waardoor je gemakkelijk grote zware spullen in en uit kunt nemen. Onder de kofferbak vind je een compleet reservewiel van originele maat.

Dimensies

Lengte
487.9 cm
Breedte
198.3 cm
Hoogte
180.3 cm

Ruimte

Zitplaatsen
7
Bekerhouders
4
Kofferruimte
780 L

Prestaties, zuinigheid en prijs

Deze generatie Land Rover Sport is bijna een halve ton lichter dan de vorige generatie. In combinatie met de krachtige motoren is de Sport-variant zeer moeiteloos te besturen, zeker als je kiest voor de zes- of achtcilindermotoren. Qua rijervaring is het de minst 'sportieve' SUV in vergelijking met alle alternatieven op de markt.

De Range Rover Sport is een luxe SUV met zeer goede offroad-capaciteiten. Het is de perfecte keuze voor iemand die graag rijdt met een statement. Bekijk gerust onze aanbiedingenpagina en vind meteen de beste prijs voor de Land Rover Range Rover Sport.

Land Rover Range Rover Sport
Land Rover Range Rover Sport
mycarena prijs
Van 85000
Gem. besparing 15.000
8/10
Een minder lijvig, sportievere variant van de originele Range Rover.

Ontdek uw droomauto

Vergelijk prijzen van auto's in voorraad

Reserveer risicoloos online